Leestijd: 3 minuten

Helmink is een full-service communicatie IT specialist die al meer dan 15 jaar de marktontwikkelingen innoveert en individualiseert naar effectieve en direct toepasbare oplossingen. Dit kunnen wij niet realiseren zonder de inzet van alle toppers binnen Helmink. In deze nieuwe blogreeks genaamd ‘collega in de spotlight’ geven wij een kijkje in het Helmink-team en wie deze toppers werkelijk zijn!

Maak kennis met onze nieuwste aanwinsten Ruben, Mohamed en Tim. Alle drie de heren gaan als jong talent aan de slag binnen Helmink. Waar Ruben zijn carrière als developer start gaan Tim en Mohamed aan de slag binnen het engineering team.


“Wat houdt jullie functie bij Helmink in?”

Ruben > Tijdens mijn stage zal ik werken aan een ambitieus project dat Helmink gaat helpen met het automatiseren van verschillende taken en (klant)processen.

Tim > Tijdens mijn stage bij Helmink ben ik te vinden op de Engineering afdeling. Hier zal ik veel leren over ICT in het algemeen, maar ook ontzettend veel over (data)netwerken.

Mohamed > Samen met Tim en de afdeling engineering ga ik aan de slag met de netwerken binnen Helmink en ga ik assisteren bij werkzaamheden aan klantomgevingen.

Ruben aan het werk.

“Wat vinden jullie het leukste aan werken bij Helmink?

Ruben > Het leukste aan Helmink tot nu toe is de merkbare motivatie om te innoveren. Bij alle kennismakingsgesprekken is het duidelijk dat Helmink als bedrijf zich wilt onderscheiden van de concurrentie en dat ze dit willen doen door nieuwe en innovatieve oplossingen te bieden.

Tim > Voor mij is dat het ontwerpen van de Managed Mobile Unit en het werken met Cisco Devices. Daarnaast vind ik het gaaf dat ik mijn kennis regelmatig op de proef mag stellen bij het meedenken aan oplossingen en klantprojecten.

Mohamed > Het leukste aan werken bij Helmink vind ik dat je elke dag bezig bent, veel samenwerkt en altijd iets nieuws leert. Daarnaast vind ik het ook fijn dat je de ruimte krijgt om zelfstandig te werken en dat mijn input wordt gevraagd betreft gecompliceerde vraagstukken.

“Wat zijn uitdagingen waar jullie mee te maken krijgen?”

Ruben > De grootste uitdaging waar ik tegenaan ben gelopen is de complexiteit van de systemen die worden gebouwd en onderhouden door Helmink. Aan de voorkant lijkt alles eenvoudig op elkaar aan te sluiten, maar zodra je achter de schermen kijkt wordt het al snel duidelijk hoeveel slimmigheden er bedacht moeten worden om het allemaal te laten werken.

Tim > Uiteraard valt er ontzettend veel te leren en dat is moeilijk om allemaal in één keer te begrijpen. Met genoeg inzet moet dit zeker goed komen en ik denk dat ik aan het einde van mijn stage een solide kennisniveau heb opgebouwd.

Mohamed > Het onder de knie krijgen van hoe alles hier binnen Helmink werkt en gaat, maar ik geloof er in dat ik met mijn collega’s heel ver ga komen gekeken naar kennis en ervaring.

Mohamed en Tim zijn een MMU in elkaar aan het zetten.

“Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Ruben > Naast mijn school en werk ben ik veel aan het sporten. Ik heb tot 2021 op nationaal niveau aan fietscross gedaan. Op dit moment ga ik veel naar de sportschool en probeer ik andere disciplines binnen de fietssport te ontdekken.

Tim > In mijn vrije tijd game ik regelmatig en ben ik veel op pad. In de zomer ben ik ook veel op mijn scooter te vinden voor een mooie tour! Ook ben ik zeker in voor een feestje, dit jaar staan er voor mij weer zat festivals gepland.

Mohamed > In mijn vrije tijd ben ik het liefst aan het trainen in de sportschool. Daarnaast kijk ik s’avonds vaak filmpjes op Youtube en speel ik videogames.

Mohamed en Tim aan het werk.

“Waar zie jij jezelf over vijf jaar?”

Ruben > Over 5 jaar hoop ik mijn studietijd te hebben afgerond. Ik hoop ergens op mijzelf te wonen en hard te kunnen werken aan mijn carrière, daarnaast wil ik zoveel mogelijk reizen.

Tim > Over vijf jaar zie ik mijzelf aan het werk als Network Engineer. Wie weet gespecialiseerd in Cisco Devices!

Mohamed > Over 5 jaar zie ik mijzelf als een IT-beheerder of als een professionele netwerk engineer. Het is voor mij ook nog een droom om een eigen ICT bedrijf te starten.

Stay tuned voor de volgende ‘collega(‘s) in de spotlight’

We hopen dat u het leuk vond om kennis te maken met deze drie nieuwe talenten. Uiteraard gaat u de komende periode meer van deze heren horen en zien.