Managed Microsoft Teams

Microsoft Teams is een communicatie- en samenwerkingsplatform dat chat mogelijkheden, videoconferentie, bestandsopslag, waaronder gedeelde bestanden, en integratie van applicaties samenbrengt.

De toepassing

Microsoft Teams kan op het gebied van communicatie veel voor een organisatie betekenen mits er zorg wordt gedragen voor een succesvolle adoptie. Door de toepassing van Teams ontstaat er een communicatieplatform waarin diverse Microsoft applicaties samenkomen en verrijkt worden met (video)conferencing- en belfunctionaliteiten. Hiernaast kan Teams naadloos geïntegreerd worden met externe applicaties, welke gebruikt worden binnen uw organisatie. Optimalisatie van processen en workflows is het logische gevolg.

Integratie eigen portfolio

Microsoft Teams wordt versterkt door de integratie met ons eigen portfolio. Met onze slimme API HUB synchroniseren en integreren wij externe applicaties buiten het Microsoft 365 portfolio. Uw Microsoft omgeving wordt aangevuld met informatie vanuit uw eigen CRM, ERP en andere (web)applicaties. Hierdoor ontstaan meer inzichten in de bedrijfsprocessen en KPI’s van uw organisatie. Dit maakt slimmer en efficiënter werken mogelijk.

Naast IT gerelateerde integraties is Teams ook te gebruiken als volwaardige telefooncentrale of ter aanvulling op uw bestaande communicatieplatform. Denk hierbij aan de combinatie met een vast-mobiel integratie om ten allen tijde relevante (contact)informatie te tonen, ook als men buiten kantoor opereert. Helmink levert gecertificeerde SIP Trunks om extern bellen via Teams mogelijk te maken. Zo beschikt uw organisatie over 1 universele tool voor zowel uw interne als externe communicatie. Hierbij is het mogelijk om specifieke functies in te schakelen, zoals uw Klant Contact Center en receptie voorzien van gedetailleerde rapportages en gespreksopnames.

Microsoft Teams kan complementair hieraan gecombineerd worden met eigen hardware zoals headsets en telefonie toestellen. Het gebruik van goede hardware draagt bij aan een kwalitatieve klantbeleving, uw medewerkers zijn ten allen tijde goed verstaanbaar. Optioneel kan er een videoconferencing/huddle omgeving worden ingezet. Deze omgeving is naast Teams ook voor andere toepassingen (Zoom en Bluejeans) geoptimaliseerd en dus multifunctioneel inzetbaar. Zo is uw gehele organisatie altijd bereikbaar, ongeacht communicatiesysteem.

Succesvol migreren

Om een succesvolle migratie naar een Microsoft Teams omgeving te faciliteren inventariseren wij de wensen en eisen van uw organisatie, analyseren wij de huidige IT-structuur en ontwerpen wij een functioneel en technisch plan. Vanuit deze inventarisatie wordt gezamenlijk de migratiestrategie bepaald en welke trainingen/randapparatuur er nodig zijn om een succesvolle adoptie vanuit de medewerkers te realiseren.

Gebruikt uw organisatie al Teams, maar wordt deze integratie nog niet volledig benut? Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers binnen no-time vertrouwd raken met deze omgeving. Hierbij ligt de focus op het succesvol integreren van Teams binnen uw bedrijfsprocessen. Op deze manier wordt Teams een relevante toepassing voor elke medewerker, ongeacht functie.

De voordelen

  • Gespecialiseerde consultants
  • Helmink is ISO27001 gecertificeerd
  • Geschikt voor koppeling met managed KPN
  • Geschikt voor koppeling met managed T-Mobile
  • Geschikt voor koppeling met OmniChannel ContactCenter
  • Geschikt voor organisaties met reeds aangeschafte licenties; koppelingen voor trunks en integraties mogelijk zonder af te wijken van opgelegde standaarden

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden die Helmink biedt in combinatie met de veelzijdigheid van Microsoft Teams? Neem dan vrijblijvend contact op met onze Business Consultant.

Rick Koolen
Rick KoolenSenior Business Consultant