Leestijd: 2 minuten

We mogen weer! De vakantie periode is aangebroken. Even het werk naast ons neerleggen en genieten van al het moois dat het buitenland of ons eigen land te bieden heeft. Naast de standaard checklist die menig vakantieganger af gaat willen wij graag wat extra vakantie tips meegeven om echt 100% voorbereid de deur uit te stappen.

Tip 1 | Pas op met data verbruik op schepen⛵

Gaat u tijdens uw vakantie cruisen of gebruik maken van een overtocht met een schip? Let dan goed op! Zoals u weet beschikt in 99% van de gevallen uw mobiele abonnement over data dat gebruikt kan worden in heel Europa. Het gebruik van data op maritieme netwerken zoals op cruiseschepen en overtochten (ook binnen Europa) vallen hierbuiten en kunnen voor onverwachte kosten zorgen. Het is dus slim om dan even geen gebruik te maken van mobiele data.

Tip 2 | Laat u niet (digitaal)oplichten ⚠️

De vakantie periode is voor oplichters een drukke periode. Het vakantiegeld dat veel mensen aan het begin van de vakantieperiode uitbetaald krijgen is het doel. Een veelvoorkomende spoof is dat de oplichters u bellen / mailen en zich voordoen als uw bank. Op deze manier proberen ze u over te halen een betaling te doen. Vaak met de reden dat er iets ‘fout’ is gegaan. Trap hier niet in. Uw bank belt u nooit met zo’n voorstel. Meer uitleg en voorbeelden over spoofing vindt u in onze one-pager.

Tip 3 | Gebruik geen openbare WiFi-netwerken 🌐

Het klinkt ideaal: Onbeperkt het internet gebruiken zonder dat het van uw eigen mobiele databundel af gaat. Helaas is het gebruik van een openbaar netwerk vaak geen slimme keuze. Via een openbaar WiFi-netwerk kunnen hackers gemakkelijk uw (zakelijke)gegevens achterhalen doordat phishing pagina’s worden weergegeven i.p.v. de originele pagina’s. Dit is mogelijk omdat er in veel gevallen geen sprake is van een gedegen netwerkbeveiliging.  Juist in een vakantie periode zijn dit soort hackers actief. Wees bewust van de gevolgen die zo’n hack met zich mee kan brengen en maak geen gebruik van openbare netwerken; hoe makkelijk het ook lijkt.

Tip 4 | Zorg ervoor dat uw devices up-to-date zijn💡

Zorg er voor dat al uw devices (smartphones, smartwatches, tablets, laptops) up-to-date zijn voordat u op vakantie gaat. Zo voorkomt u dat grootschalige updates van besturingssystemen (onbewust) gebruik maken van uw mobiele databundel.

Tip 5 | Download vooraf series, films en muziek 🍿

Tijdens uw vakantie genieten van uw favoriete films, series en muziek? Voorkom het onnodig gebruik van mobiele data door content vooraf te downloaden. Hiermee bespaart u data, eventuele buitenbundel kosten en gaat uw device langer mee omdat er minder batterijverbruik is. De meest gebruikte platformen bieden deze functie standaard aan. Klik op één van de onderstaande links om erachter te komen hoe u dit per platform kunt doen.

Geniet van de vakantie! 🌞

Naast het rekening houden met de bovenstaande tips is het belangrijk gewoon te genieten van uw vakantie! Zet alle notificaties even op stil en begin na de vakantie weer uitgerust en fris aan uw werk. Om alvast in de vakantiestemming te komen delen wij graag deze zomerse playlist!