Leestijd: 2 minuten

Helmink is een full-service communicatie IT specialist die al meer dan 15 jaar de marktontwikkelingen innoveert en individualiseert naar effectieve en direct toepasbare oplossingen. Dit kunnen wij niet realiseren zonder de inzet van alle toppers binnen Helmink. In deze blogreeks genaamd ‘collega in de spotlight’ geven wij een kijkje in het Helmink-team en wie deze toppers werkelijk zijn!

Maak kennis met Rick, hij werkt al zo’n 3,5 jaar bij Helmink als Business Consultant. Binnen Helmink is Rick verantwoordelijk voor het koppelen van relevante ontwikkelingen in de wereld van ICT aan de doelstellingen van zijn klanten.


Wat houdt jouw functie precies in?

Binnen Helmink ben ik verantwoordelijk voor het stuk consultancy richting onze klanten. Concreet gezegd koppel ik ontwikkelingen in de wereld van ICT aan de doelstellingen van de klant.

Wat trok je in eerste instantie naar Helmink?

Ik moet eerlijk zijn, ik heb eerder gewerkt bij Helmink, maar ik heb vervolgens een periode bij andere bedrijven gewerkt. De reden dat ik terug ben gekomen bij Helmink is dat ik klanten mag bedienen zoals ik denk dat nodig is. Daarnaast is de synergie met collega’s uniek. Niet om onderwerpen heen praten, maar straight to point. Samen moeten we het doen!

Wat vind je het leukste aan jouw werk?

Wat we niet hebben dat maken we. Deze mindset heerst bij iedereen en dat maakt het ontzettend leuk om hier te werken.

“Wat is jouw meest trotse moment?

Ik ben het meest trots als ik met mijn klanten de verbreding in kan. Met één dienst beginnen en dit vervolgens uitbreiden met aansluitende diensten om de klant vooruit te helpen. Het meedenken en naast de klant staan is het mooiste wat er is.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik haal veel plezier uit terrassen met mijn partner en ik ben al heel mijn leven regelmatig op de tennisbaan te vinden. Daarnaast, om mijn batterij, op te laden zit ik graag een uurtje te gamen of langs de waterkant te vissen.

Wat is je favoriete quote?

“No guts no glory!”

Wat is iets dat niet veel mensen van je weten?

Vroeger was mijn haarstijl een ontzettend grote vetkuif, een echte ambassadeur van de de Rockabilly stijl.

Stay tuned voor de volgende collega(‘s) in de spotlight

We hopen dat u het leuk vond om Rick Koolen wat beter te leren kennen. Binnenkort komt de volgende ‘medewerker in de Spotlight’. Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten!