Leestijd: < 1 minuten

Mobile Device Management (MDM) is een essentiële tool voor organisaties met 50+ medewerkers. Door de beveiliging van bedrijfsgegevens te verbeteren, consistent beleid toe te passen, de productiviteit te verhogen, kosten te besparen en te voldoen aan regelgeving, kan MDM een aanzienlijke toegevoegde waarde bieden. In deze korte blog benoemen we de top 3 redenen waarom jouw bedrijf MDM moet implementeren.

  1. Beveiliging van bedrijfsgegevens;

Met MDM kunt u beveiligingsbeleid implementeren op mobiele apparaten, zoals het vereisen van sterke wachtwoorden, het versleutelen van gegevens en het op afstand wissen van apparaten bij verlies of diefstal. MDM stelt u ook in staat om mobiele apparaten te monitoren en verdachte activiteiten te detecteren, waardoor u proactief kunt reageren op beveiligingsbedreigingen.

  1. Toepassen van consistent beleid;

Of het nu gaat om het afdwingen van toegangsrechten, het installeren van specifieke apps of het beperken van functies, MDM biedt een centraal beheerplatform waarmee u de configuratie en het gedrag van apparaten kunt controleren. Dit helpt om een uniforme en georganiseerde mobiele werkomgeving te creëren, ongeacht het type apparaat of besturingssysteem.

  1. Kostenbesparing;

Door een geoptimaliseerd beheer van mobiele apparaten kunnen bedrijven de uitgaven voor technische ondersteuning en onderhoud verminderen. Bovendien helpt MDM bij het voorkomen van gegevensverlies en de bijbehorende juridische en financiële gevolgen. Het op afstand wissen van verloren of gestolen apparaten kan waardevolle bedrijfsinformatie beschermen en het risico op datalekken minimaliseren.

Ontdek de mogelijkheden

Wilt u meer te weten komen over deze oplossing? Vraag via onderstaande knop een casegesprek aan en ontdek hoe MDM uw organisatie verder helpt.