Helmink dienst cloud

Cloud

Onze totale dienstverlening realiseren wij door de inzet van cloud technologie. Het is niet voor niets één van de belangrijkste trends in de IT-wereld. De voordelen zijn evident. Cloud werkt op ieder device, maakt locatie-onafhankelijk werken mogelijk en zorgt ervoor dat diensten schaalbaar en betrouwbaar zijn. Ongeremde innovatie en vooruitgang is het logische gevolg.

Benefits

In feite betekent ‘cloud’ niets meer of minder dat (web)applicaties, servers en werkplekken vanuit datacenters gefaciliteerd worden. Cloud kent een lange historie, zo is mobiele telefonie de meeste gebruikte en volledig geaccepteerde cloud dienst ter wereld.

Door het in gebruik nemen van de cloud worden bedrijfsprocessen snel en efficiënt geoptimaliseerd. Oplossingen zoals het veilig (conform de AVG) delen van bestanden, samenwerken met collega’s en betrokkenen, maar ook het zorgdragen van automatische continuïteit doormiddel van back-ups zijn eenvoudig te implementeren. Daarnaast is een belangrijk kenmerk de hoge beschikbaarheid zonder grote investeringen.

Organisaties kunnen stapsgewijs onderdelen van de bedrijfsvoering migreren naar een cloud omgeving. Hierin zijn diverse varianten mogelijk. Zo kan e-mail middels een Public cloud worden ontsloten, bedrijfsgevoelige data op een Private cloud en voor applicaties die zich niet goed laten virtualiseren biedt een hybride omgeving de oplossing door het integreren van beiden werelden.

Helmink heeft jarenlange ervaring opgebouwd in het werken met cloud omgevingen. Dit resulteert in hands-on strategieën en best practices voor uw migratie. Uniek is dat wij alle omgevingen centraal beheren en daarnaast integreren met onze monitoring en reporting tools. Dit alles conform de hoogste security en compliancy eisen.

Highlights

Passende oplossingen