Leestijd: 2 minuten

Helmink is een full-service communicatie IT specialist die al meer dan 15 jaar de marktontwikkelingen innoveert en individualiseert naar effectieve en direct toepasbare oplossingen. Dit kunnen wij niet realiseren zonder de inzet van alle toppers binnen Helmink. In deze blogreeks genaamd ‘collega in de spotlight’ geven wij een kijkje in het Helmink-team en wie deze toppers werkelijk zijn!

Maak kennis met Tim Edelenbos, Tim werkt sinds kort bij Helmink als Junior Network Engineer. Dagelijks is Tim het eerste aanspreekpunt voor netwerk gerelateerde oplossingen.


Wat houdt jouw functie bij Helmink in?

Als Network Engineer bij Helmink ben ik verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en de werking van netwerkinfrastructuren.

Wat trok je in eerste instantie naar Helmink?

Ik ben bij Helmink als Network Engineer aangenomen nadat ik mijn afstudeerstage succesvol had afgerond. Voor mijn afstudeerstage als MBO Netwerkbeheerder wilde ik bij een bedrijf stage lopen wat precies aansloot op mijn interessegebied. Toen ik de website en vacatures via LinkedIn tegenkwam, wist ik zeker dat ik hier mijn carrière wilde opstarten!

“Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik zeg dat mijn dag meestal begin met een bakje koffie, een praatje met collega’s, de planning bekijken en het behandelen van e-mails. Vervolgens start ik mijn werkzaamheden, denk hierbij aan het het ontwerpen, bouwen en onderhouden van netwerk infrastructuren of het behandelen van support aanvragen op netwerk niveau.

Wat vind je het leukste aan werken bij Helmink?

Het leukste aan mijn baan vind ik tot nu toe wel het naar klanten toe gaan voor netwerk gerelateerde werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opleveren van nieuwe verbindingen of het uitvoeren van wifi-metingen. Daarnaast vind ik het geweldig om te werken met Cisco Meraki systemen, dit is ook één van de oplossingen waar ik mij verder in wil specialiseren. In dit systeem werk ik bijvoorbeeld aan firewalls, switches, access points en onze device management services.

“Wat zijn jouw grootste uitdagingen?”

In de wereld van netwerk infrastructuren worden er elke dag nieuwe oplossingen bedacht. Hierdoor valt er altijd wat te leren. Het is belangrijk om hier de tijd voor te nemen en belangrijke wijzigingen / toevoegingen goed uit te zoeken. Dit kan ingewikkeld zijn. Gelukkig kan ik met behulp van mijn collega’s altijd veel meters maken.

“Wat is je meest trotse moment bij Helmink?

Op dit moment hebben we een mooi project lopen waarbij Mobile Managed Units volledig in de Meraki Cloud terecht komen. Het eerste ontwerp hiervan draait inmiddels als een demo. Het leuke is dat dit ontwerp technisch (aan de kant van Meraki) vrijwel volledig door mij is ontworpen als afstudeerproject. Hier ben ik dus erg trots op.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag op pad met mijn vrienden en ga ik in de zomer regelmatig naar festivals, dit jaar staan er ook weer genoeg voor mij gepland!

Wat is je favoriete quote?

Niet geschoten is altijd mis!

Wat is je grootste angst?

Om in thema te blijven; per ongeluk een heel netwerk plat leggen en er niet achter kunnen komen hoe dat kon gebeuren.

Stay tuned voor de volgende collega(‘s) in de spotlight

We hopen dat u het leuk vond om Tim Edelenbos wat beter te leren kennen. Binnenkort komt de volgende ‘medewerker in de Spotlight’. Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten!