Leestijd: 2 minuten

Een toegewijd netwerk aan glasvezelkabels aanleggen en onderhouden is een grote en dure onderneming. Starlink moet het in deze gebieden mogelijk maken om online te zijn. De duizenden satellieten van Starlink zweven in een baan rond de aarde en voorzien zelfs de meest afgelegen plekken van een snelle en stabiele internetverbinding.

Geschikt voor remote (klant)locaties

Starlink is bij uitstek geschikt voor gebieden waar de connectiviteit onbetrouwbaar of volledig niet beschikbaar is. Starlink satellieten staan 60 keer dichter bij de aarde dan de traditionele satellieten. Hierdoor profiteert uw organisatie direct van hoge snelheden (tot 350Mbps) en lage latentie (20-40ms). De perfecte connectiviteitsoplossing voor organisaties die vanuit remote (klant)locaties opereren of effectief te gebruiken als back-up verbinding.

Snelheden en latentie van Starlink

De dekking van Starlink satellieten

Momenteel zijn er bijna 3.000 satellieten actief. De ambitie is om geleidelijk naar de 42.000 satellieten te groeien. Het aantal satellieten heeft allemaal te maken met dekking en de snelheid van het internet dat word geleverd door StarLink, met de huidige 3.000 kunnen ze wereldwijde toegankelijkheid nog niet garanderen. Naar schatting zullen ze er minimaal 10.000 nodig hebben om een volledige betrouwbare service te kunnen leveren aan het merendeel van onze planeet. De huidige dekkingsmap van Starlink ziet er zo uit:

Dekking Starlink wereldwijd

Binnen no-time een stabiele verbinding

De Starlink Business Kit wordt geleverd met alles wat benodigd is om online te gaan; Starlink, wifi-router, kabels en de basis. Hierbij komt kijken dat er geen technische kennis benodigd is voor het inzetten van Starlink. Deze oplossing is volledig gebaseerd op het ‘plug and play’ principe.

Starlink kit

Kies voor continuïteit en schaalbaarheid

Starlink is als high-end satelliet uitermate geschikt om te combineren met de Managed Mobile Unit. Denk hierbij aan het realiseren van netwerken, monitoring en netwerkbeveiliging bij bouwplaatsen en pop-up stores. Ook voor mobiele locaties zoals in de maritieme sector biedt deze combinatie directe invulling aan stabiele en veilige connectiviteit.