VORM

VORM is een landelijk opererende ontwikkelaar en bouwer. Ze ontwikkelen en bouwen op locaties waar mensen graag willen wonen, zowel in als buiten de stad. Levendige buurten, mooie straten, geliefde architectuur; ze kijken bij ieder project wat er nodig is om mensen echt ‘thuis’ te laten komen.

VORM heeft een tomeloze ambitie, passie voor wat ze doen en zijn enorm innovatief. Dit heeft ervoor gezorgd dat zij als organisatie de afgelopen jaren erg snel zijn gegroeid en een flinke toename in personeel hebben gerealiseerd. Door deze ontwikkelingen was er een behoefte aan betere inrichting van de telefonie omgeving, vrijheid van werk-flexibiliteit en wilden ze de bereikbaarheid richting klanten en opdrachtgevers professionaliseren. Dit resulteerde in een zoektocht naar een zeer schaalbare en technische gedreven communicatie oplossing.

De uitdaging

Helmink is de uitdaging aangegaan om de ervaring op het gebied van communicatie en integraties toe te kunnen passen op de snelle groei van VORM. Dit heeft zich geuit in de integratie van een Mobile first strategie. Deze strategie zorgt ervoor dat VORM ten alle tijden bereikbaar is op diverse platformen. Denk hierbij aan Social media integraties (whatsapp en Facebook messenger) die ervoor zorgen dat VORM meer bereikbaarheid heeft voor het laagdrempelig doornemen van projecten.

“Het kennis en kunde niveau van de medewerkers van Helmink is op een hoog niveau. Hierdoor verliep het contact op een zeer aangename manier. Ook was er tijdens de implementatie nooit onduidelijkheid.”

Mobile first strategie

Bij de Mobile First strategie speelt ook de schaalbaarheid een grote rol, de integratie is zo ingericht dat de snelle groei van VORM geen afremming is. Naast de bereikbaarheid en schaalbaarheid is er ook direct toegang tot inzichten betreft de verkeerstromen, voorzien van relevante informatie voor het correct afhandelen van klantcontact. Overzichtelijk weergegeven in een gepersonaliseerd en up-to-date dashboard. De nauwe samenwerking tussen Helmink en VORM zorgt ervoor dat er nu een schaalbare telefonie omgeving is, er flexibel kan worden gewerkt en dat er een professionele bereikbaarheid is richting klanten en opdrachtgevers.

Ongeremde innovatie

De reis stopt niet bij de implementatie van onze communicatie oplossing. Binnen de bouw sector gaat IoT (Internet of Things) een grote rol spelen als nieuwe innovatie. VORM herkent deze innovatie en gaat samen met o.a. Helmink op zoek naar de juiste integraties om bouwprojecten slimmer te maken. Deze toekomstgerichte manier van ondernemen maakt VORM al meer dan 100 jaar een relevant en innovatief bedrijf binnen de bouwsector.

“Het is fijn om een partner te hebben die meedenkt over innovatieve ontwikkelingen betreft communicatie en connectiviteit”

Begin van de toekomst

VORM verhuist na de zomer van 2020 naar Rotterdam. Terug naar hun Rotterdamse roots. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de renovatie van het monumentale kantoor ‘De Nieuwe Maaskant’ in de Schiehaven van Rotterdam. Hier zal Helmink de volledige connectiviteit en bereikbaarheid verzorgen. De koppeling met Microsoft Teams zal hierbij een belangrijke rol spelen alsmede de continuïteit bij de daadwerkelijke verhuizing. Hierbij is schaalbaarheid een belangrijke factor. De oplossingen die Helmink levert kunnen blijven meegroeien met de constant veranderende wensen en eisen in de markt en bij de klanten van VORM.

De quotes op deze pagina zijn verstrekt door Peter Orgelist
Peter Orgelist is IT Manager bij VORM