Genencor International B.V. (IFF)

Genencor International B.V. (IFF) is een wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen in de voedings-, gezondheids-, farmaceutische en biotechnologische industrie.

De uitdaging

Helmink is de uitdaging aangegaan om de ervaring op het gebied van communicatie en connectiviteit toe te kunnen passen op het internationale karakter van Genencor International B.V. (IFF). Waar het ooit begon met het faciliteren van mobiele telefonie is deze samenwerking uitgegroeid tot het implementeren van een dynamisch en hoog capaciteit datanetwerk.

“De hands-on mentaliteit  van Helmink is erg prettig en maakt onze doorlopende samenwerking tot een succes.”

Het belang van connectiviteit

Een goede netwerkinfrastructuur is onmisbaar voor Genencor International B.V. (IFF) en een doorslaggevende factor om baanbrekend onderzoek en innovatie te realiseren. Om deze zekerheid te kunnen bieden is het volledige netwerk redundant opgebouwd en wordt er gebruik gemaakt van twee losstaande Internet Service Providers (ISP’s) waarvan de infrastructuren ook fysiek gescheiden zijn. Vervolgens wordt het complete netwerk constant gemonitord en volgens de hoogste standaarden proactief beveiligd in ons eigen Network Operations Center.

Naast het realiseren van connectiviteit is bereikbaarheid een belangrijke factor voor Genencor International B.V. (IFF). Tijdens de verhuizing in 2020 werd dit gedachtegoed extra duidelijk. Op het Leiden Bio Science Park werd een gloednieuw pand ontwikkelt. Herkenbaar door de hoge duurzaamheid, high-end laboratoria en een scala aan geavanceerde ruimtes. Tijdens deze operatie was het van groot belang dat Genencor International B.V. (IFF) goed bereikbaar was en kon blijven opereren op internationaal niveau.

“Helmink zorgt ervoor dat wij altijd bereikbaar en beschikbaar zijn. Ook tijdens de verhuizing naar ons nieuwe pand bleef onze bereikbaarheid gewaarborgd”

Voor een betere wereld

Met wetenschap en creativiteit als motor is Genencor International B.V. (IFF) een internationaal collectief van denkers die al meer dan 130 jaar de focus leggen op het vinden van de meest innovatieve oplossingen om ‘beter voor u’-producten op de markt te brengen. Een gedachtegoed dat Helmink graag ondersteunt door het leveren van hoogwaardige communicatie en connectiviteit.

De quotes op deze pagina zijn verstrekt door Matthijs Otto
Matthijs Otto is Facility Manager bij IFF Oegstgeest
Genencor International B.V. is onderdeel van International Flavors & Fragnrances Inc.