Leestijd: 2 minuten

Het ISO27001 certificaat garandeert dat de verwerking, toegang tot informatie, integriteit en beveiliging hiervan binnen onze gehele organisatie voldoet aan hoge eisen. Dankzij ons gecertificeerde managementsysteem kunnen wij met gepaste trots melden dat wij zijn toegetreden tot een select gezelschap dat privacy- en dataveiligheid centraal stelt.

Deze maand hebben wij ons als full-service communicatie IT specialist gecertificeerd voor de ISO27001-Informatiebeveiliging normering. Zonder effectieve informatiebeveiliging is het leveren van hoogwaardige en veilige communicatie-, integratie-, beveiliging- en data-oplossingen niet mogelijk.

Informatieveiligheid

Met onze oplossingen zijn organisaties in staat om hun primaire processen optimaal te ondersteunen. Met het type data dat wij als Helmink voor organisaties verwerken, is het van onmiskenbaar belang dat dit zorgvuldig gebeurt. Kwaliteit, continuïteit en (informatie)veiligheid zijn belangrijke fundamenten. Met het verankeren van deze norm, waar wij al sinds jaar en dag vanuit werken, hebben wij wederom een extra stap gezet in de ambitie om de meest betrouwbare en disruptieve IT partner van ondernemend Nederland te worden.


“Het implementeren van deze norm binnen alle afdelingen en ons volledige dienstenportfolio heeft het afgelopen jaar een krachtinspanning van onze organisatie gevraagd. Deze mijlpaal versterkt onze positie in de markt en bij onze klanten: het fundament voor continue verbetering, ontwikkeling en innovatie is nu nog sterker om verder groeien.”

Aldus Job Bellekom, CEO van Helmink

Zekerheid voor onze klanten

Het ISO27001 certificaat garandeert dat Helmink de waardevolle en vertrouwelijke gegevens van haar klanten beschermt. Jaarlijks vindt er een strenge controle audit plaats op het ontvangen certificaat. Dit geeft de zekerheid dat het strikte beleid rondom informatiebeveiliging continu onder de aandacht is en wij hiermee aan de hoge standaarden blijven voldoen.

Niet vanzelfsprekend

Ondanks dat certificeringen rondom informatie- en databeveiliging vanzelfsprekend zouden moeten zijn binnen de IT sector is de praktijk helaas anders. Slechts 1,7% van de totaal 70.000 IT dienstverleners* in Nederland beschikt over het ISO270001 certificaat, terwijl het 100% van de klanten betreft die verwachten dat informatieveiligheid geborgd is bij hun IT partner. Certificeringen zijn een belangrijke overweging in uw keuze voor een partner waarbij de bedrijfscontinuïteit, de borging van privacy en veiligheid van groot belang zijn.

*Bron: CBS