Leestijd: 2 minuten

Onze manier van leven, werken en zaken doen veranderd. Van verbinding maken naar continu verbonden zijn. Van traditionele werkplekken tot volledig operationeel kunnen werken in de cloud en van 9 tot 5 naar altijd bereikbaar voor uw klanten. Het is belangrijk dat uw organisatie dit tempo bijhoudt en klaar is voor de toekomst.

Toename in cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit is de laatste jaren een steeds lucratiever verdienmodel geworden, mede door de professionalisering van gebruikte technieken en methodes. In 2018 werd 75% van de Nederlandse bedrijven en instellingen getroffen door cyberaanvallen, zo blijkt uit onderzoek van analistenbureau Forrester. In de 1e helft van 2020 zagen we zelfs een explosieve stijging in het aantal cyberincidenten, voornamelijk veroorzaakt doordat een groot deel van de Nederlanders thuiswerkte en hierbij niet altijd voldoende veiligheidsmaatregelen trof. De gemiddelde schade van een aanval is € 300.000,-. Deze kosten worden veroorzaakt door downtime, productieverlies, gegevensverlies en gegevensdiefstal.

Continuïteit van uw organisatie

De manieren waarop uw organisatie te maken kan krijgen met cybercriminaliteit zijn divers. Vanzelfsprekend wilt u uw organisatie altijd operationeel houden, maar bij een cyberincident loopt uw bedrijfscontinuïteit gevaar. Om risico’s te beperken en tijdig actie te kunnen ondernemen, wilt u te allen tijde weten wat er speelt. Ook hebt u een goed beeld nodig van welke bedrijfsdata u allemaal hebt, op welke manier deze van waarde zijn voor u en hoe cybercriminelen dat kunnen misbruiken. Een gedegen securitybeleid vormt een stevig fundament dat uw organisatie beschermt.

In 4 stappen naar een veilige bedrijfsvoering

Samen met u zetten we de basis van uw security neer in 4 stappen:

  • Identificeren van de belangrijkste bedrijfs-assets
  • Identificeren van de belangrijkste bedreigingen
  • Mogelijke impact onderzoeken van incidenten
  • Selecteren, testen en evalueren van de gepersonaliseerde oplossing

Klaar voor de toekomst

In welke beschermende maatregelen uw organisatie moet investeren, is afhankelijk van de risico-afweging. Een goede verdediging en een complex samenspel van processen, technologie en mensen is noodzakelijk. Deze elementen dan ook vormen gezamenlijk de rode draad van ons stappenplan.

Bent u benieuwd hoe wij gezamenlijk uw securitybeleid naar een hoger niveau kunnen tillen? Maak dan kennis met Helmink. Klik op de onderstaande button om een vrijblijvende afspraak te maken met één van onze security experts.