Leestijd: 2 minuten

Helmink is een full-service communicatie IT specialist die al meer dan 15 jaar de marktontwikkelingen innoveert en individualiseert naar effectieve en direct toepasbare oplossingen. Dit kunnen wij niet realiseren zonder de inzet van alle toppers binnen Helmink. In deze blogreeks genaamd ‘collega in de spotlight’ geven wij een kijkje in het Helmink-team en wie deze toppers werkelijk zijn!

Maak kennis met Tim! Deze topper werkt al 2 jaar bij Helmink. Als Developer levert Tim een belangrijke bijdrage aan het bouwen en supporten van hoogwaardige applicaties die de processen van zowel onze klanten als Helmink zelf optimaliseren. 


“Wat houdt jouw functie bij Helmink in?”

“Als Developer werk ik aan diverse interne applicaties van Helmink. De applicatie waar ik momenteel veel aan werk moet ik nog even geheimhouden…”

Wat trok je in eerste instantie naar Helmink?

“Ik ben tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage bij Helmink terecht gekomen. Tijdens de kennismaking werd duidelijk dat Helmink veel waarde hecht aan mensen die ambitie hebben en mee willen bouwen aan unieke oplossingen. Dit sprak mij erg aan. Na een zeer prettige en leerzame stageperiode kreeg ik de baan als Developer aangeboden en dit aanbod heb ik zonder twijfel aangenomen.”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

“In de ochtend ben ik als eerst te vinden bij de koffie automaat om daar een lekkere espresso te maken. Vervolgens neem ik met het development team plaats in de dagstart. Hier wordt besproken wat we de vorige werkdag hebben gedaan, wat we vandaag gaan doen en of er iemand hulp nodig heeft. Na de meeting zet ik mijn muziek aan en ga ik aan het werk. Ik werk voornamelijk aan de ‘front-end’ van webapplicaties. Kort gezegd bepaal ik hoe menu structuren in elkaar zitten en waar een knop komt te staan, wat deze doet en hoe deze er uit komt te zien. Dit doe ik graag omdat ik het leuk vind om te zien hoe code een idee tot leven kan brengen.”

Wat vind je het leukste aan werken bij Helmink?

“Het leukste vind ik de diversiteit aan projecten waar ik aan mag werken. De manier waarop wij development gebruiken om ICT-oplossingen toegankelijk te maken voor klanten en collega’s is een gave uitdaging. Dit maakt het werk ook divers, de oplossingen zijn uniek en richten zich op een specifiek vraagstuk.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd game ik graag. Naast het gamen ben ik ook veel te vinden in mijn garage, samen met mijn broertje sleutel ik graag aan scooters en brommers.”

Wat is één ding waar je niet zonder mee kunt leven?

“Mijn rijbewijs. Als liefhebber van auto’s en scooters kan ik niet zonder dat pasje.”

Wat is je grootste angst?

“Om in thema te blijven; Dat iemand mijn auto total loss rijd. Ik heb gelukkig nog nooit een ongeluk gehad en dat wil ik ook graag zo houden!”

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

“Over 5 jaar wil ik gerealiseerd hebben dat de applicaties die wij nu bouwen nog steeds als bewezen oplossing dienen. Op privé gebied hoop ik over 5 jaar eindelijk een eigen huis te kunnen kopen samen met mijn partner.”

Stay tuned voor de volgende collega(‘s) in de spotlight

We hopen dat u het leuk vond om onze Development topper wat beter te leren kennen. Binnenkort komt de volgende ‘medewerker in de Spotlight’. Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten!